De basis van informatie is data. Hoe beter de kwaliteit van de data, des te waardevoller de informatie die eruit gefilterd kan worden. Red Data helpt je bij het beheren en consistent houden van data. Geregeld worden wij ingeschakeld bij complexe datamigraties. Bijvoorbeeld bij het overstappen naar een nieuw systeem of bij een fusie. Hèt moment bij uitstek om je datakwaliteit naar een hoger plan te tillen.

Illustratie uitleg Data Management

Wat levert het op?

Een frisse start

Een datamigratie is hèt moment bij uitstek om je datakwaliteit naar een hoger plan te tillen. Hier denken we graag in mee. We adviseren je op strategisch, tactisch en operationeel niveau en implementeren het advies naar een business case of project.

Rust, orde en regelmaat

Door de toegenomen omvang, complexiteit en het gebruik van data is het doelmatig organiseren en beheren van groot belang voor elke organisatie.

Betere zoekresultaten

Help de gebruikers van jouw website of applicatie sneller te vinden waarnaar zij op zoek zijn. Om dit te bereiken ‘wassen’ wij de data grondig.

‘Een datamigratie is hèt moment bij uitstek om je datakwaliteit naar een hoger plan te tillen’.

In 10 stappen alles onder controle

Het gecontroleerd uitvoeren van een datamigratie doen wij doorgaans in de volgende tien stappen:

  1. Contact leggen met jouw leverancier(s);
  2. Systemen identificeren;
  3. Data-eigenaren definiëren;
  4. Data van de oude systemen mappen;
  5. De transformatiescripts bouwen;
  6. Datakwaliteit verbeteren;
  7. Rapportages en analyses uitvoeren;
  8. Controlemigraties uitvoeren;
  9. Testen & herstellen;
  10. Migreren.

Detachering

Red Data heeft ervaren IT-specialisten in de vakgebieden datamanagement, databeheer, Big Data, search, software development, Business Intelligence en informatieanalyse. We werken platformonafhankelijk met een sterke voorkeur voor Microsoft en Oracle. Omdat we zo’n ruim aanbod hebben, kunnen we de gehele IT-keten bedienen: advies, hardware, cloud platformen, data warehouse, databases en data-analyse.

Projecten

Heb je geen eigen team maar wel een idee dat uitwerking behoeft? Ga dan aan de slag met ons multidisciplinair ontwikkelteam. We kunnen je helpen met data-analyse, een gedegen strategie, UX- en UI design, technische realisatie en tot slot het beheer van de applicatie.