SoDa is een Social Media sentimentsanalyse tool en stelt u in staat om optimaal gebruik te maken van de informatie die Social Media prijsgeeft. Daarnaast biedt SoDa mogelijkheden om deze informatie op een slimme manier in te zetten voor organisaties. Hierdoor kun je de concurrentie voor zijn en weten wat er speelt binnen jouw doelgroep(en).

Meer over SoDaweb

SoDa werkt simpel en eenvoudig door zoektermen in te vullen in het zoekscherm. De zoektermen kunnen uiteenlopen van een politieke partij, je favoriete voetbalclub, je bedrijfsnaam, een product, etc. Vervolgens scant SoDa de Social Media af op zoek naar informatie en bepaald het sentiment van deze berichten. De Social Media berichten worden geselecteerd op jouw zoektermen. Dit wordt vervolgens op een overzichtelijke manier weergegeven door middel van uitgebreide rapportages.

Naast de hoeveelheid berichten kun je ook het sentiment zien wat wordt toegekend aan een bericht. De berichtgeving kan positief, neutraal of negatief zijn. SoDa is er ook op gericht om inzicht te geven waarop het sentiment is gebaseerd, wie dat beïnvloeden en waar het verbanden mee heeft. Om zo van inzicht tot aanpak te komen!