De hoeveelheid data die we dagelijks wereldwijd produceren is enorm. Met de groei van the Internet of Things (IoT) is die groei helemaal explosief. Steeds meer data kunnen daarnaast openbaar ingezien worden. Dat kan in ons voordeel gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het succes van (product)vergelijkingswebsites. Die wereldwijde ‘bak’ aan data wordt alleen relevant wanneer de juiste relaties gelegd worden. Daar komen wij in beeld.

Illustratie uitleg Big Data

Wat levert het op?

Inzicht in één oogopslag

Wij hebben de kennis en de middelen om data en documenten uit verschillende bronnen te halen en te verwerken tot snel doorzoekbare datasets. Red Data kan helpen met het opzetten van een Big Data omgeving. Om snel van start te kunnen maken we gebruik van ons eigen Search & Discovery platform.

Waardevolle data

Red Data standaardiseert data en zorgt ervoor dat die inzichtelijk gemaakt worden in gebruiksvriendelijke interfaces.

Optimale zoekresultaten

Doordat wij de data uit beschikbare databronnen voor je ‘wassen’, en gelijksoortige vormen van data met elkaar te verbinden, krijg jij betere zoekresultaten. Zo kunnen jouw eindgebruikers onbezorgd gebruikmaken van jouw zoekinterface.

‘Die wereldwijde ‘bak’ aan data wordt alleen relevant wanneer de juiste relaties gelegd worden’.

De voordelen op een rijtje

  • Opgeschoonde data
  • Ruwe data worden relevante informatie
  • Gestandaardiseerde bestandstypen uit verschillende bronnen
  • Feiten inzichtelijk gemaakt met gebruiksvriendelijke dashboards
  • Datavisualisaties die je snel kunt aflezen

Detachering

Red Data heeft ervaren IT-specialisten in de vakgebieden datamanagement, databeheer, Big Data, search, software development, Business Intelligence en informatieanalyse. We werken platformonafhankelijk met een sterke voorkeur voor Microsoft en Oracle. Omdat we zo’n ruim aanbod hebben, kunnen we de gehele IT-keten bedienen: advies, hardware, cloud platformen, data warehouse, databases, ontwerp en ontwikkeling van applicaties, analytics en front-end.

Projecten

Heb je geen eigen team maar wel een idee dat uitwerking behoeft? Ga dan aan de slag met ons multidisciplinair ontwikkelteam. We kunnen je helpen met data-analyse, een gedegen strategie, UX- en UI design, technische realisatie en tot slot het beheer van de applicatie.