Vrijdag Premium Printing is een ruim 100 jaar oude drukkerij uit Eindhoven, gespecialiseerd in het produceren van premium etiketten en verpakkingen. Deze drukkerij is tevens de grootste leverancier van luxe sigarenbandjes voor onder andere merken als Cohiba en Monte Cristo.

Klant Vrijdag Premium Printing
Case Bezettingsradar
Product Custom software

De uitdaging

Bij Vrijdag Premium Printing was er behoefte aan een oplossing waarbij de actuele personeelsbezetting inzichtelijk gemaakt werd. Red Data ontwikkelde voor Vrijdag op maat een monitoring tool waarmee medewerkers in één oogopslag kunnen zien — en daarmee voorkomen — waar er knelpunten gaan ontstaan in de bezetting. Groot voordeel is dat er nu goed vooruit gepland kan worden.

Sfeerbeeld Vrijdag Premium Printing gevel
Sfeerbeeld Vrijdag Premium Printing techniek
Screenshot VPP dashboard

Tien weken vooruit plannen

Iedere keer als een medewerker naar een scherm loopt, start een nieuwe ‘sessie’. In zo’n sessie worden de machines op een vast ingestelde volgorde getoond en kan er tien weken vooruit gekeken worden. Grote en kleinere knelpunten worden in rood en oranje weergegeven. Zo kan er per machine een perfecte planning worden gemaakt tussen werkvoorraad, mankracht en machinecapaciteit.

‘De samenwerking met het team van Vrijdag verliep vlekkeloos, ondanks de relatief grote afstand tussen onze vestigingen.’

Jacco Drabbe, Lead Developer
Screenshot VPP dashboard

Overal zicht op

In het systeem worden, afhankelijk van de behoefte, ID’s van klant, order, machine, groep en afdeling getoond. Ook de fase waarin het werk zich bevindt wordt getoond.

Sfeerbeeld Vrijdag Premium Printing producten

Onder de motorkap

Techniek applicatiesoftware
Bij Vrijdag Premium Printing wordt de personeelsbezetting inzichtelijk gemaakt dankzij de Bezettingsradar. Deze is door Red Data volledig op maat ontwikkeld. Koppeling met het interne ERP systeem; door middel van ETL wordt het Datawarehouse continu aangevuld; Visualisatie van de planning voor de werkvloer. #PHP #MySQL #Javascript #AJAX