De European Space Agency (ESA) vormt Europa’s poort naar de ruimte. Het is ESA’s missie om Europa’s mogelijkheden in de ruimte te vergroten, door onderzoek te doen naar de aarde, de ruimte en ruimtetechnologie, om de economie en het leven van Europese en wereldburgers te verbeteren.

Klant European Space Agency
Case ESA Taxonomy Tool

De uitdaging

De European Space Agency beheert een aantal grote sets aan technische termen en standaarden, die gebruikt worden bij de ontwikkeling van projecten, zoals de bouw van raketten, satellieten, e.d. Die termen en standaarden moeten makkelijk kunnen worden beheerd, bijgewerkt en bekeken. Daar kwamen wij in beeld.

 

 

Alle in deze tool opgenomen ESA termen zijn ingedeeld in aparte taxonomiën. Een soort woordenlijsten, waarbinnen termen zijn ingedeeld in categoriën, subcategoriën, etc. De lijsten zijn dus hiërarchisch ingedeeld.

Screenshot ESA taxonomy search

Zoeken door alle taxonomies

Gebruikers kunnen kris-kras door alle taxonomies (woordenlijsten) zoeken naar termen. Want soms weet je niet in welke taxonomy de term staat die je zoekt. De zoekresultaten tonen in welke taxonomy een term staat en wat zijn ‘broader term’ (bovenliggende categorie) is.

Taxonomiën en termen

Links in het scherm kun je de juiste term uit de taxonomy kiezen. Bijbehorende informatie wordt dan rechts getoond. Admins kunnen een term delen, archiveren en bewerken. Door het bewerken ontstaan er verschillende versies van een term. Die kunnen afzonderlijk bekeken worden–ook door niet-admins. Iedere term is onderdeel van een standaard en staat in relatie tot andere termen.

Onder de motorkap

Framework
Bootstrap

Database
MySQL // Jquery