Het European Centre for Development Policy Management (ECDPM) is een onafhankelijke denktank met vestigingen in Maastricht en Brussel. De organisatie analyseert beleid van Afrikaanse en Europese instellingen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, maatschappelijke en economische ontwikkeling in Afrika en relaties tussen Afrika en Europa.

Klant European Centre for Development Policy Management
Product Website
Website ecdpm.org
Impressiefoto ECDMP platform

ECDPM en Red Data zijn in 2015 door een gemeenschappelijke relatie met elkaar in contact gebracht. De kern van ECDPM’s werk bestaat uit onderzoek dat op de website te vinden is in de vorm van publicaties, evaluaties en artikelen – maar ook blogs en video’s. Helaas was de zoekfunctie van de website niet in staat de gemiddelde bezoeker van de juiste informatie te voorzien.

Sfeerbeeld Afrikaanse vrouw met baby

Het door ons zelf ontwikkelde zoekmachineplatform gaat door het leven als het Search & Discovery platform. Voor de volledige integratie is de Excellent Search WordPress plugin gebouwd met daarin een volledig op maat gemaakte zoekresultatenpagina, een lijst met filters en integratie van het content management systeem (CMS) gerealiseerd. Er kan onder andere gezocht worden door publicaties, werkgebieden, mensen en dossiers.

Sfeerbeeld tractor op land
Screenshot ECDPM zoekresultatenpagina

Onder de motorkap

Techniek Excellent Search plugin (WordPress)
De oplossing van ECDPM bestaat uit twee componenten: het Search & Discovery platform en de Excellent Search WordPress plugin. Deze laatste stuurt vanuit de bekende omgeving (WordPress Admin) het S&D platform aan. Hierdoor hoeft er intern bij ECDPM helemaal geen inhoudelijke kennis van zoekmachines aanwezig te zijn.

Via de instellingen van de plugin worden basale zaken als toegang via de API key geregeld. Als deze is gekoppeld, dan maakt ons platform direct, volledig geautomatiseerd een index van de site aan. Deze index wordt vervolgens door de site aangeroepen om alle resultaten op te halen.

De plugin laat vervolgens de resultaten zien, inclusief facetten (filters), sorteringsmogelijkheden etc. In de plugin kun je ook eventueel pagina’s of posts uitsluiten voor zaken die niet mee mogen.

Onze Excellent Search Plugin kan ook op iedere pagina of post aangeroepen worden. Daarbij geef je zelf aan waar de zoekmachine op dat moment (op die pagina) naar resultaten mag zoeken.