De ECSS eGlossary mobiele APP is nu beschikbaar in de appstores. De European Cooporation for Space Standardization (ECSS) is al jaren een tevreden klant van Red Data Solutions.

ECSS is een samenwerkingsverband tussen ruimtevaartagentschappen en -industrie en schrijft de meest gebruikte ruimtevaartstandaarden ter wereld.

Wereldwijd worden deze standaarden gebruikt bij het opstellen van bijvoorbeeld grote overeenkomsten tussen partijen. Onder de gebruikers vallen dus ruimtevaartagentschappen, bedrijven die actief zijn in de ruimtevaart, maar ook scholen en universiteiten.

In 2018 zijn we begonnen met het moderniseren van de zogenaamde Glossary of terms. Buiten het feit dat dit een document is waar alle termen en afkortingen van de ECSS-standaarden in opgenomen zijn, was de Glossary of terms ook beschikbaar via de website.

De nieuwe applicatie, die we op basis van het ISO 25964 datamodel, hebben gebouwd geeft het begin aan van de digitale transformatie van de meest gebruikte ruimtevaartstandaarden van de wereld. Een zeer belangrijke rol hierin is weggelegd voor de flexibele API die direct ook gerealiseerd is. Op deze API zijn in korte tijd meerdere user interfaces gerealiseerd. Door deze aanpak is het mogelijk geworden om in korte tijd de ECSS eGlossary applicatie in diverse smaken beschikbaar te maken.

Zo is de eGlossary door middel van een compleet nieuw ontwerp doorzoekbaar gemaakt op de ECSS-website. Daarnaast is de applicatie beschikbaar als mobile app (Android en iOS). Tot slot is er een Microsoft Word add-in gebouwd voor zogenaamde technical writers die direct hun document kunnen controleren op ECSS content.

Nieuwsgierig? Zoals aangegeven is de ECSS eGlossary mobiele APP nu beschikbaar in de appstores. Alle linkjes zijn de vinden op de homepage van ECSS of lees meer over deze case.

Als je de ECSS eGlossary wil gebruiken als hulp bij het schrijven van (technische) documenten in het ruimtevaart domein, dan kun je ook de Microsoft Word Add-in downloaden.

Deel via: Facebook logo Linkedin logo