Voedsel Verbindt is een activerend platform dat een overzicht biedt van relevante Agri & Food initiatieven, ontwikkelingen, projecten en partijen uit de Metropoolregio Amsterdam. Door middel van de Voedsel Verbindt app wordt er een directe verbinding gelegd tussen boer en (restaurant)bord.

Klant Provincie Noord-Holland, Provincie Flevoland, Voedsel Verbindt, Big Data Value Center
Case Voedsel Verbindt
Product Mobiele app

De uitdaging

Snellere logistiek, betere versheid en minder kilometers die het voedsel hoeft te maken. Allemaal voordelen van een korte keten en reden te meer om daar een mobile app voor te maken die makkelijk in gebruik is voor de horecaondernemers en boeren van Noord-Holland en Flevoland. Transport wordt gedaan door de in de app aangemelde ‘groene rijders’. Dat zijn CO2 neutrale logistieke dienstverleners die de bezorging van food en non-food goederen verzorgen.

 

Screenshot Voedsel Verbindt Bedrijven op de kaart

Match tussen horeca en de boer

De match tussen agrarische bedrijven en horeca in de provincies Noord-Holland en Flevoland is met deze app dus snel gemaakt. Zij kunnen elkaar vinden op een interactieve kaart. Door middel van geo-locatie kan een gebruiker zijn eigen afstand tot die van alle deelnemende bedrijven zien.

Screenshot Voedsel Verbindt app

Zoekopdracht verfijnen

Zoek je naar een bepaald bedrijf dat je kent, dan gebruik je de zoekbalk. Met de filters kun je aangeven of een bedrijf biologisch moet zijn, welk type bedrijf het is, welke producten het bedrijf heeft en / of door de afstand aan te geven waarop het bedrijf zich van jouw locatie bevindt.

Sfeerbeeld Boer met tablet

Gebruikers

Een horecaondernemer kan dus zien waar voedsel verkrijgbaar is. Boeren krijgen overzicht van waar zich horecabedrijven bevinden. Maar ook voor brancheverenigingen wordt inzichtelijk welke branchegenoten in de regio zijn. Bijkomend voordeel is, dat ook particulieren kunnen bekijken waar streekproducten te koop zijn.

Knop bedrijf aanmelden

Bedrijf aanmelden

Het complete KvK bestand aan horeca- en boerenbedrijven uit Noord-Holland en Flevoland is opgenomen in de app. Ziet een ingelogde ondernemer zijn bedrijf in de lijst, kan hij dit gemakkelijk vanuit de app claimen. Na verificatie ontvangt hij een ansichtkaart met een QR-code, die vervolgens met een smartphone gescand moet worden. En klaar is de aanmelding!

Sfeerbeeld Voedsel Verbindt app schermen

Voedsel Verbindt huisstijl en iconenset gemaakt door Smidswater, user interface style guide door Red Data, gebaseerd op de bestaande huisstijl.

Illustratie Voedsel Verbindt iconenset
Sfeerbeeld tomaten kweker
Sfeerbeeld kruiden kweker

Onder de motorkap

Techniek mobiele app
Ionic (Angular)

Database
MySQL

API
REST API