Vorige week vrijdag, 13 december, heeft de twee jaarlijkse Meet & Greet tussen bedrijven en studenten van de CLTL plaatsgevonden. Red Data was erbij om een wervende presentatie te geven aan de aanwezige studenten.

De studenten van het CLTL zitten op het snijvlak van Taal / Taalgebruik en de technologie├źn om dit zo goed mogelijk door een programma te laten interpreteren. De specifieke vakgebieden, die ook steeds meer mainstream aan het worden zijn, zijn Text Analytics en Natural Language Processing. Voor ons zijn deze vakgebieden ook van belang voor de verdere uitbouw van ons Search & Discovery platform, meer informatie hierover vind je op onze Search pagina.

 

Waar staat CLTL voor?

The Computational Lexicology & Terminology Lab (CLTL) models the understanding of natural language through computers with a central role for knowledge sources such as lexicons, ontologies and terminology.

CLTL werkt onder leiding van professor Piek Vossen aan modellen en toepassingen voor het opnemen van taal en context door machines.

 

Stageplek

Tijdens de Meet & Greet konden bedrijven zich aan de studenten voorstellen als potentieel stagebedrijf. Ook de studenten kregen de ruimte om te pitchen.

Het bleek een verrassend leuke middag. Niet alleen om de studies en de studenten te leren kennen, maar ook om de zien waar andere (grote) organisaties zijn met Natural Language Processing en Text Mining.

Deel via: Facebook logo Linkedin logo