Over onze expert

 

De afgelopen jaren heeft Jordi bio-informatica gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heeft hij twee keer stagegelopen bij Hendrix Genetics. Omdat hij het data gedeelte van de opleiding het meest interessant vond, heeft hij voor beide stages een opdracht in die richting gekozen.

Tijdens de eerste stage heeft Jordi een Machine Learning model ontwikkeld dat op basis van bepaalde variabelen (stukjes DNA) de fokwaarde van een dier kan voorspellen. Deze fokwaarde geeft aan in hoeverre een dier genetisch gezien geschikt is om mee verder te fokken. Het Machine Learning model is geschreven in R. De belangrijkste package die gebruikt is bij deze opdracht is de package ‘H2O’. Dit is een package waarmee verschillende Machine Learning technieken gebruikt, en met elkaar vergeleken kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan GBM (Gradient Boosting Machine), GLM (Generalized Linear Model) en DL (Deep Learning).

Tijdens de tweede stage maakte Jordi onderdeel uit van een team dat een applicatie heeft ontwikkeld waarmee het tellen van foreleitjes geautomatiseerd kan worden. Het tellen van die eitjes was een tijdrovend onderdeel van het onderzoek naar de vruchtbaarheid van forellen. De applicatie heeft dit proces (het verzamelen van data) kunnen versnellen. Waar de eitjes eerst handmatig geteld werden, kan de gebruiker nu een foto maken van een plaat met foreleitjes, waarna de applicatie het aantal eitjes op de plaat vrij nauwkeurig retourneert. Tijdens deze opdracht heeft Jordi ervaring opgedaan met het bouwen van een Artificial Intelligence model in Custom Vision, en het koppelen van dit model aan een in Android Studio gemaakte mobiele applicatie.

Afgelopen zomer heeft Jordi zijn diploma voor de Bacheloropleiding bio-informatica ontvangen. Hij staat te popelen om zijn opgedane kennis en ervaring nu in de praktijk toe te gaan passen.

Kennissamenvatting:

Android Studio 3.6.2, Custom Vision, Postman 7.23.0, R 4.0.3, Machine Learning, Artificial Intelligence, GBM, GLM, DL

Certificeringen:

AZ-900 Microsoft Azure Fundamentals

Woonplaats
Beuningen
Beschikbaar per
direct
Beschikbaarheid
40 uur per week