Vrijdag Premium Printing, een ruim 100 jaar oude drukkerij uit Eindhoven, is gespecialiseerd in het produceren van premium etiketten en verpakkingen. De drukkerij is de grootste leverancier van sigarenbandjes. Zo worden alle sigarenbandjes van o.a. Cohiba gedrukt bij Vrijdag.

klant Vrijdag Premium Printing
case Bezettingsradar
product Custom Software

De uitdaging

Red Data ontwikkelde voor Vrijdag een monitoring tool waarmee medewerkers in één oogopslag kunnen zien — en daarmee voorkomen — waar er knelpunten gaan ontstaan in de bezettingsgraad.

Tien weken vooruit plannen

Iedere keer als een medewerker naar een scherm loopt, start een nieuwe ‘sessie’. In zo’n sessie worden de machines op een vast ingestelde volgorde getoond en kan er tien weken vooruit gekeken worden. Grote en kleinere knelpunten worden in rood en oranje weergegeven. Zo kan er per machine een perfecte planning worden gemaakt tussen werkvoorraad, mankracht en machinecapaciteit.

‘De samenwerking met het team van VPP verliep vlekkeloos, ondanks de relatief grote afstand tussen onze vestigingen.’

Jacco Drabbe, Lead Developer

Overal zicht op

In het systeem worden afhankelijk van de behoefte, ID’s van klant, order, machine, groep en afdeling getoond. Ook de fase waarin het werk zich bevindt wordt getoond.

Onder de motorkap

Techniek applicatiesoftware
Koppeling met het interne ERP systeem; door middel van ETL wordt het Datawarehouse continu aangevuld; Visualisatie van de planning voor de werkvloer.